• Izdavačka kuća Odiseja
ema i tesla 2 rakun koji je hteo da opere ceo svet

EMA I TESLA 2: Rakun koji je hteo da opere ceo svet

Ištvan Lakatoš

520 rsd 693 (-25%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

,,Rakun koji je hteo da opere ceo svet" je drugi deo serijala ,,Ema i Tesla" slavnog mađarskog pisca i strip autora Ištvana Lakatoša.

Kategorija:
Uzrast:
    od 9 do 12
Ilustracije:
Zaviri u knjiguE-book
  • ISBN: 9788677201517
  • Broj strana: 220
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2018

Predaleki Velegrad je ponovo u opasnosti! I ne samo ovaj grad, već ČITAVA PLANETA!

Kosmički rakuni opsednuti čistoćom krstare svemirom glancajući svaki njegov kutak: planete, komete, meteorske rojeve, čak i crne rupe ribaju dok ne postanu blistavobele. Pošto je većina živih bića pomalo štrokava, zli rakuni su počistili i stanovnike mnogih planeta, a sada je na red došla i ZEMLJA. Kad se rakunski svemirski brod u obliku veš-mašine pojavi na nebu, Zemljani će okupiti specijalnu spasilačku ekipu koju čine jedinstveni i neuporedivi genije NIKOLA TESLA, njegovi klonovi (Superheroj Tesla, Galaktički Tesla, Gospodin Čovek Tesla, Mleko u kesi Tesla i neki još beskorisniji), dovitljiva devojčica Ema, štreber Varnava (sa nimalo štreberskim tajnim moćima), Inspektor Muškatla i armija urednih bakica naoružanih četkama i metlama, a spasioce predvodi lukava teta Čismenka koja mrzi prljavštinu i nered skoro isto koliko i kosmički rakuni.

Otkrićemo vam jednu tajnu: drugi deo serijala o Emi i Tesli je još smešniji i zabavniji od prvog! A oba romana o fantastičnim dogodovštinama genijalnog izumitelja Nikole Tesle, devojčice Eme i njihove luckaste družine – ilustrovana su neverovatno maštovito i duhovito.

Ištvan Lakatoš je slavni mađarski autor stripova i knjiga za decu, ilustrator i esejista. Osvojio je mnoge značajne nagrade u svojoj zemlji a njegov roman Kockograd nalazi se na listi odabranih dela najvažnije internacionalne organizacije za književnost za decu i mlade IBBY.

I DECA ČITAJU NA MORU: savršene dečje knjige za letovanje

31.07.2019.

Odlazak na more sa decom uključuje niz raznovrsnih aktivnosti – od plivanja, pravljenja zamkova u pesku, preko isprobavanja novih ukusa sladoleda i skupljanja školjki. Ali kada sunce upeče i kada je neophodno provesti nekoliko sati ispod suncobrana roditelji često moraju da budu posebno domišljati. Knjiga u tim trenucima može biti pravi spas! ODISEJA vam stoga preporučuje naslove koji će toliko zaokupiti vaše klince da im sigurno neće biti žao što su nekoliko sati proveli u hladovini umesto u vodi.

Detaljnije

Letnji FB čitalački izazov!

03.06.2019.

Vreme je za Odisejin letnji čitalački izazov! Pročitaj knjigu, pošalji nam osvrt i možda baš ti osvojiš nagradu!

Detaljnije

Odiseja na Sajmu knjiga u Pirotu

25.02.2019.

Odiseja je na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Pirotu održala dve promocije novih izdanja u okviru projekta Stari kontinent, novi ljudi: pronađi svoje mesto

Detaljnije

Odisejina izdanja među dobitnicima Knjigoskopovih priznanja 2018.

07.02.2019.

Među Knjigoskopovim godišnjim priznanjima za najbolja ostvarenja u domenu književnosti za decu i ove godine se našlo nekoliko Odisejinih izdanja

Detaljnije

Prikaz romana ,,Rakun koji je hteo da opere ceo svet"

17.01.2019.

Svemirom jezdi ekipa rakuna vanzemaljaca opsednutih čistoćom, koji u svom svemirskom brodu u obliku džinovske veš mašine peru sva prljava nebeska tela.

Detaljnije

Subota sa knjigom: „Ema i Tesla“ (1-2)

12.01.2019.

Pre nekoliko dana, obeležena je godišnjica smrti velikog Nikole Tesle, čoveka čiji je neprocenjivo vredan poklon civilizaciji suvišno predstavljati i kojim se posebno naš narod, s pravom, diči.

Detaljnije

INTERVJU, IŠTVAN LAKATOŠ: DEČIJA KNJIŽEVNOST TRETIRA SE KAO NEDORASLA

15.11.2018.

U oktobru mesecu Ištvan Lakatoš bio je gost izdavačke kuće Odiseja na Beogradskom sajmu knjiga, promovišući svoj roman “Kockograd” i serijal “Ema i Tesla”, i to je bila prilika da sa ovim popularnim autorom porazgovaramo o njegovom stvaralaštvu i književnosti za decu.

Detaljnije

Vodič za roditelje: Odiseja na Sajmu knjiga 2018

05.11.2018.

Mađarski pisac, ilustrator i autor stripova bio je Odisejin gost u vreme Sajma knjiga i potpisivao je knjige na Odisejinom štandu.

Detaljnije

Ištvan Lakatoš u Beogradu

02.11.2018.

Ištvan Lakatoš je na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu bio specijalni Odisejin gost!

Detaljnije

Tesla savršeno uklopljen u svet stripa

27.10.2018.

Ti čudesni, ako mogu reći gotovo „ludački“ izumi Nikole Tesle savršeno se uklapaju svet koji ja stvaram u stripovima

Detaljnije

Kako ih privoleti da čitaju

25.10.2018.

Da li je serijal Ema i Tesla mađarskog pisca Ištvana Lakatoša čarobna kombinacija koja, barem za sad, može da privuče pažnju dece koliko i internet

Detaljnije

Zavirite u knjigu: Rakun koji je hteo da opere ceo svet, Ištvan Lakatoš (Ema i Tesla 2)

17.09.2018.

Drugi deo serijala "Ema i Tesla" mađarskog pisca Ištvana Lakatoša!

Detaljnije

Od istog autora