• Izdavačka kuća Odiseja
ekspedicija koralni greben

Ekspedicija Koralni greben

Kristina Valden

634 rsd 792 (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Zanimljiva priča koja mlade čitaoce osvešćuje o problemima klimatskih promena

Kategorija:
Uzrast:
    od 10
Prevod:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677203146
  • Broj strana: 125
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2024

Alis je trebalo da ostane kod kuće sa bakom dok njena mama, biološkinja koja proučava morske kornjače, provodi nekoliko nedelja na ostrvu Ledi Eliot, u južnom delu Velikog koralnog grebena. Međutim, baka je doživela nezgodu pa Alis konačno dobija priliku da poseti Australiju. Ostrvo je baš onakvo kakvim ga je zamišljala: pravi raj na zemlji! Dok je njena mama zauzeta istraživanjima, Alis uživa – gnjura posmatrajući kornjače i mante, kao i razne vrste ptica u njihovom prirodnom staništu. Sve oko nje čini joj se čarobno.

Ali, Alis će tokom boravka na ostrvu upoznati misterioznu devojčicu u starinskoj odeći i shvatiti da se ispod površine svetlucavog okeana krije mnoštvo problema. Globalno zagrevanje strahovito šteti koralnom grebenu i životinjama koje u njemu žive, a nesmotreno ponašanje ljudi samo doprinosi uništenju ovog prelepog mesta. Alisina mama vredno radi na rešavanju problema, ali situacija je veoma ozbiljna. Što više Alis saznaje, sve joj je jasnije da jednostavno rešenje ne postoji, i da svi moramo promeniti navike kako bismo sačuvali Planetu.

Ekspedicija Koralni greben je zanimljiva priča o neobičnom prijateljstvu koja nosi važnu pouku o klimatskim promenama i čitaoce upoznaje sa istinski magičnim mestom koje po svaku cenu moramo sačuvati.

 

Odisejin letnji čitalački izazov 2024

17.07.2024.

Stiglo je leto što znači da je vreme za još jedan Odisejin letnji čitalački izazov! Pročitaj knjigu, pošalji nam prikaz i možda baš ti osvojiš nagradu!

Detaljnije