• Izdavačka kuća Odiseja
džukac kucov

DŽUKAC KUCOV

Danijel Penak

462 rsd 660 (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

,,Džukac kucov" Danijela Penaka je dirljiva priča o Kucovu koji nije imao tu sreću da se rodi kao slatka kuca koju bi svako poželeo. Zato je morao dobro da se potrudi kako bi pronašao pravu porodicu za sebe.

Kategorija:
Uzrast:
    od 8 do 12
Ilustracije:
  • ISBN: 9788677201128
  • Broj strana: 188
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2014

Proslavljeni francuski pisac Danijel Penak kod nas je poznat po stvaralaštvu za odrasle. Odiseja će prestaviti i njegove knjige za decu, mnogo hvaljene, popularne i nagrađivane.

I pre nego što je progledao, Kucov je otkrio šta znači pasji život – ne samo zato što je pas, nego zato što ga život nije mazio. Kucov nikad nije bio lepotan, čak ni slatka mala kuca. Ali je pametan, odan i tata-mata za praćenje mirisa. Preživeo je davljenje, odrastao na deponiji, izvukao se iz šinteraja, kad su ga napustili usred nedođije uspeo je da se vrati kući i snašao se na pariskim ulicama. Sam na svetu, Kucov čezne za gazdom, ljudskim bićem koje će dresirati i voleti zauvek. Jabučica deluje kao da bi mogla biti gazdarica iz snova – međutim, ljudi su nepredvidljivi. Džukcu Kucovu predstoje mnoge avanture do kraja ove zabavne, dirljive i mudre pripovesti.

Dani frankofone knjige u Odiseji

09.06.2020.

Povodom Salona frankofone knjige koji se održava od 9. do 13. juna u Beogradu, Odiseja odobrava popust od 40% na prevode sa francuskog jezika

Detaljnije

Odiseja na Sajmu knjiga u Beogradu 2014.

06.09.2017.

Odiseja na Sajmu knjiga, prilog iz 712. emisije Vodič za roditelje. Govore: Marija Vukosavljević, Ana Petrović i Petar Kapuran.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Džukac Kucov"

03.02.2016.

Roman ,,Džukac kucov" Danijela Penaka savršeno pravi lepotu od ružnoće, uzimajući kao glavne junake dva izrazito ružna kučeta koja imaju dušu.

Detaljnije

Od istog autora