• Izdavačka kuća Odiseja
doktor proktorova vremeplovna kada

Doktor Proktorova vremeplovna kada

Ju Nesbe

660 rsd 880 (-25%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Doktor Proktorova vremeplovna kada druga je knjiga u serijalu o Doktoru Proktoru Jua Nesbea.

Kategorija:
Uzrast:
    od 9 do 13
Ilustracije:
Prevod:
Zaviri u knjiguE-book
  • ISBN: 9788677201432
  • Broj strana: 384
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2016

Doktor Proktorov podrum prepun je genijalnih izuma. Luckasti pronalazač se pomoću vremeplovne kade vratio u doba svoje mladosti i pokušao da vrati davno izgubljenu ljubav, Žilijet Margaren. Međutim, prošlost nije lako promeniti i, kad upadne u nevolje, Doktor Proktor šalje šifrovanu poruku Lisi i Buletu, da se smesta bućnu u vremeplovnu kupku i pohrle mu u pomoć. Lisa i Bule će putovati uzduž i popreko po francuskoj istoriji, upoznati Jovanku Orleanku, pomoći da se napravi čuvena Ajfelova kula, smrsiti konce Napoleonu, pretvoriti opsadu Bastilje u koncert, a iz svih nevolja izvlačiće se uz pomoć kefala i najgenijalnijeg izuma svih vremena – prdipraha. Troje neobičnih prijatelja još jednom će dokazati koliko su siledžije, lopovi i račundžije glupi, nemoćni i smešni. Pravo bogatstvo leži u znanju, mašti i radosti istraživanja, a snaga koja izvire iz ljubavi, prijateljstva i požrtvovanosti, jača je od svih armija, krda nilskih konja Bule, Lisa i Doktor Proktor tako na delu potvrđuju ono što, inače, vole da kažu: „Kada prijatelji obećaju da nikada neće prestati da pomažu jedni drugima, onda je jedan plus jedan plus jedan mnogo više od tri“.

Doktor Proktorova vremeplovna kada druga je knjiga u serijalu o doktoru Proktoru koji kod dece širom sveta izaziva napade kikotanja, a kod autora, Jua Nesbea, osmeh od uveta do uveta, jer je ponovo izmislio nešto genijalno – knjige o doktoru Proktoru! Nije ni čudo što je Ju Nesbe najuspešniji norveški pisac svih vremena.

Nesbeov Doktor Proktor u Politikinom Kulturnom dodatku

30.12.2019.

Književna kritičarka Nađa Bobičić je u tekstu ,,Avantura i odrastanje" pisala i o Doktoru Proktoru Jua Nesbea. Kulturni dodatak Politike, 28.12.2019.

Detaljnije

Ju Nesbe o ideji za „Doktor Proktorovu vremeplovnu kadu"

22.01.2018.

Ju Nesbe priča kako se rodila ideja za roman „Doktor Proktorova vremeplovna kada" i objašnjava šale koje se odnose na norvešku istoriju.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Doktor Proktorova vremeplovna kada"

10.11.2016.

Ako je Ju Nesbe u prethodnom nastavku, Doktor Proktorovom prdiprahu, još razrađivao sebe kao dečjeg pisca, u Doktor Proktorovoj vremeplovnoj kadi razradio se do genijalnosti. Njegov urnebesni rollercoaster kroz istoriju obogaćen je veoma ozbiljnim dramskim situacijama i dilemama, pojavljuje se efektan element žrtvovanja za ljubav i svima se dešava gubitak jedne važne osobe.

Detaljnije