• Izdavačka kuća Odiseja
doktor proktorov prdiprah

Doktor Proktorov prdiprah

Ju Nesbe

599 rsd 748 (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Doktor Proktorov prdiprah je prva knjiga u serijalu o Doktoru Proktoru Jua Nesbea.

Kategorija:
Uzrast:
    od 8 do 12
Ilustracije:
Prevod:
Zaviri u knjiguE-book
  • ISBN: 9788677201241
  • Broj strana: 204
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2015

Doktor Proktor je genijalni pronalazač, samo što ljudi retko koriste njegove izume, valjda zato što ne služe ni za šta korisno. Sve se menja jednog sunčanog dana kad se Bule doseli u njegov komšiluk i upozna Lisu, a Doktor Proktor izmisli prašak za prdenje. Da se razumemo: prdež koji nastaje od prdipraha nema veze s onim vašim puvanjcima koje krišom provučete da ih niko ne primeti, pa čak ni sa onim gromoglasnim rafalima koji vam se omaknu i izblamiraju vas u nezgodnom trenutku. Doktor Proktorov superprdež je u stanju da progori rupu na pantalonama, da pošalje decu u kosmos i vrati ih nazad, čuje se kao topovski prasak – a ne smrdi! Uz Buletovu i Lisinu pomoć, Doktor Proktor će usavršiti prdiprah s ukusom karamele i specijalni ekstrajaki prašak za prdonaute koji se može koristiti kao raketno gorivo! Ako NASA otkupi njegov izum, Doktor Proktor će konačno postati slavan i bogat, malecki Bule će kupiti majušnu uniformu za školski trubački orkestar, a Lisa će posetiti drugaricu koja se odselila daleko... Ma, smeši im se blistava budućnost, samo ako im ne smrse konce dežurne siledžije iz kraja – dvojica pokvarenih blizanaca i njihov još pokvareniji tata, i ako prežive pljačku, zatvor, susrete s bićima opisanim u knjizi Životinje za koje biste voleli da ne postoje, i još sijaset luckastih, urnebesnih avantura.

Doktor Proktorov prdiprah je prva knjiga u serijalu o Doktoru Proktoru, koji kod dece širom sveta izaziva napade kikotanja, a kod autora, Jua Nesbea, osmeh od uveta do uveta, jer je ponovo izmislio nešto genijalno – knjige o Doktoru Proktoru! nije ni čudo što je Nesbe najuspešniji norveški pisac svih vremena.

Nesbeov Doktor Proktor u Politikinom Kulturnom dodatku

30.12.2019.

Književna kritičarka Nađa Bobičić je u tekstu ,,Avantura i odrastanje" pisala i o Doktoru Proktoru Jua Nesbea. Kulturni dodatak Politike, 28.12.2019.

Detaljnije

Video prikaz romana ,,Doktor Proktorov prdiprah" Jua Nesbea

07.09.2018.

Pogledajte Dorine utiske nakon čitanja romana ,,Doktor Proktorov prdiprah", prvog dela Nesbeovog serijala o Doktoru Proktoru

Detaljnije

Ju Nesbe o knjizi „Doktor Proktorov prdiprah"

16.01.2018.

Ju Nesbe priča kako je počeo da piše serijal o Doktoru Proktoru.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Doktor Proktorov prdiprah"

24.09.2015.

Čuveni norveški pisac Ju Nesbe napisao je dečji roman Doktor Proktorov prdiprah na nagovor svoje ćerke, koja je želela priču o ludom naučniku, devojčici i dečaku koji mora da bude manji od nje.

Detaljnije