• Izdavačka kuća Odiseja
doktor proktor i velika krađa zlata

Doktor Proktor i velika krađa zlata

Ju Nesbe

660 rsd 880 (-25%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

,,Doktor Proktor i velika krađa" četvrta je knjiga u serijalu o doktoru Proktoru koji kod dece širom sveta izaziva napade kikotanja.

Kategorija:
Uzrast:
    od 9 do 12
Ilustracije:
Prevod:
Zaviri u knjiguE-book
  • ISBN: 9788677201531
  • Broj strana: 220
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2018

Širom sveta hara jeziva banda pljačkaša, toliko strašna da se i Skotland Jard plaši da ih uhapsi. Lopovi su napravili fatalnu grešku kad su opljačkali Norvešku banku, jer ta mala zemlja ima tri superheroja koja umeju da se obračunaju s opakim zločincima. Naravno, to su Doktor Proktor, Bule i Lisa. Oni su hrabri, i naoružani najgenijalnijim izumima Doktora Proktora koji će (bukvalno) oduvati protivnike, a neko među njima ima sijaset ideja toliko šašavih da prosto ne mogu da ne upale. Šerl, Okholms i Doktor Makaroni (da, to su tajna imena naših omiljenih tajnih agenata) zaputiće se na tajni zadatak u maglovitu Englesku koju potresa fudbalska groznica uoči finala Kupa, i pokušaće da se uvuku u supertajnu lopovsku bandu.

Jasno vam je već da je u ovoj knjizi mnogo toga tajno i strogo poverljivo, ali ovo smemo da vam kažemo: knjiga je toliko smešna i zanimljiva, da bi vam bilo najbolje da odmah nađete tajno mesto gde ćete se sakriti dok ne pročitate knjigu do kraja, da vam je ne bi preoteli radoznala braća, sestre, roditelji, babe, dede, komšije (jer i u komšiluku će se čuti vaš kikot)...

Doktor Proktor i velika krađa četvrta je knjiga u serijalu o doktoru Proktoru koji kod dece širom sveta izaziva napade kikotanja, a kod autora, Jua Nesbea, osmeh od uveta do uveta, jer je ponovo izmislio nešto genijalno – knjige o Doktoru Proktoru! Nije ni čudo što je Ju Nesbe najuspešniji norveški pisac svih vremena.

Nesbeov Doktor Proktor u Politikinom Kulturnom dodatku

30.12.2019.

Književna kritičarka Nađa Bobičić je u tekstu ,,Avantura i odrastanje" pisala i o Doktoru Proktoru Jua Nesbea. Kulturni dodatak Politike, 28.12.2019.

Detaljnije

I DECA ČITAJU NA MORU: savršene dečje knjige za letovanje

31.07.2019.

Odlazak na more sa decom uključuje niz raznovrsnih aktivnosti – od plivanja, pravljenja zamkova u pesku, preko isprobavanja novih ukusa sladoleda i skupljanja školjki. Ali kada sunce upeče i kada je neophodno provesti nekoliko sati ispod suncobrana roditelji često moraju da budu posebno domišljati. Knjiga u tim trenucima može biti pravi spas! ODISEJA vam stoga preporučuje naslove koji će toliko zaokupiti vaše klince da im sigurno neće biti žao što su nekoliko sati proveli u hladovini umesto u vodi.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Doktor proktor i velika krađa zlata"

18.07.2019.

Četvrta knjiga o doktoru Proktoru, „Doktor proktor i velika krađa zlata” vrvi od referenci na prethodne avanture koje zabavljaju upućenog i ne ometaju čitaoca koji ekipu tek upoznaje.

Detaljnije

Ju Nesbe, ,,Doktor Proktor i velika krađa zlata": Ozbiljan pristup neozbiljnom žanru

26.06.2019.

Serijal o Doktoru Proktoru predstavlja avanturističke romane za decu sa primesama kriminalističkog i detektivskog žanra i najmlađe čitaoce i čitateljke privlači zanimljivim pustolovinama, zagonetnošću i humorom, dok su starijima najzanimljivije ironija i društvena satira, kao i poigravanje sa intertekstualnim i parodijskim momentima.

Detaljnije

Letnji FB čitalački izazov!

03.06.2019.

Vreme je za Odisejin letnji čitalački izazov! Pročitaj knjigu, pošalji nam osvrt i možda baš ti osvojiš nagradu!

Detaljnije

Video Prikaz romana ,,Doktor Proktor i velika krađa zlata" Jua Nesbea

27.05.2019.

Pogledajte Dorine utiske o romanu ,,Doktor Proktor i velika krađa zlata" Jua Nesbea

Detaljnije

Festival Mali jezici pišu veliku književnost

13.05.2019.

Odiseja je ove godine učestvovala na festivalu Mali jezici pišu veliku književnost, gde je predstavila svoja izdanja prevedena sa nordijskih jezika

Detaljnije

Odisejina izdanja među dobitnicima Knjigoskopovih priznanja 2018.

07.02.2019.

Među Knjigoskopovim godišnjim priznanjima za najbolja ostvarenja u domenu književnosti za decu i ove godine se našlo nekoliko Odisejinih izdanja

Detaljnije

Prikaz romana ,,Doktor Proktor i velika krađa zlata"

05.02.2019.

Prepoznatljivo mračnoj estetici, junacima koje više opisuje predznak anti i neumivenoj, direktnoj slici društva pokretanog perverznim pobudama, Nesbe ostaje veran i kada se bavi npr. reinterpretiranjem klasične drame. Može li se sve to uopšte povezati sa pisanjem knjiga za decu, pa još podjednako omiljenih, ekranizovanih i prilično zabavnih?

Detaljnije

Ju Nesbe o knjizi „Doktor Proktor i velika krađa zlata"

31.01.2019.

Ju Nesbe priča o četvrtoj knjizi u serijalu o Doktoru Proktoru, „Doktor Proktor i velika krađa zlata" i otkriva sa kojim junakom iz serijala ima najviše zajedničkih osobina.

Detaljnije