• Izdavačka kuća Odiseja
doktor proktor i smak sveta

Doktor Proktor i smak sveta

Ju Nesbe

660 rsd 880 (-25%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Doktor Proktor i smak sveta treća je knjiga u serijalu o Doktoru Proktoru Jua Nesbea.

Kategorija:
Uzrast:
    od 9 do 12
Ilustracije:
Prevod:
Zaviri u knjiguE-book
  • ISBN: 9788677201487
  • Broj strana: 310
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2017

Doktor Proktor, Bule i Lisa već su se obračunali sa siledžijama iz kraja, pa sa nasilnicima iz prošlosti o kojima se uči u knjigama iz istorije, a sada su na red došle siledžije iz svemira. Lunakameleoni, ljudožderi sa Meseca, zaveli su čitavu naciju pevajući na takmičenju za Prvi glas Norveške, i planiraju da hipnotisane Norvežane povedu u osvajanje čitavog sveta i usput ih, jednog po jednog, pretvore u vafle a onda i – pojedu! Srećom pa Doktor Proktor ima genijalnih izuma napretek, koliko i Bule hrabrosti a Liza pameti. Udružiće se sa učiteljicom i nastavnikom likovnog i suprotstaviće se raspevanim čudovištima kao „Petoro pobedivih” (Bule tvrdi da je lako pobediti kad si nepobediv, a da je pravi podvig pobediti tek kad nisi nepobediv). Pročitajte još mnogo toga pametnog, i još više ćaknutog, i najviše urnebesno smešnog u trećem, verovatno najlepšem delu serijala Doktor Proktor.

Doktor Proktor i smak sveta treća je knjiga u serijalu o doktoru Proktoru koji kod dece širom sveta izaziva napade kikotanja, a kod autora, Jua Nesbea, osmeh od uveta do uveta, jer je ponovo izmislio nešto genijalno – knjige o Doktoru Proktoru! Nije ni čudo što je Ju Nesbe najuspešniji norveški pisac svih vremena.

Nesbeov Doktor Proktor u Politikinom Kulturnom dodatku

30.12.2019.

Književna kritičarka Nađa Bobičić je u tekstu ,,Avantura i odrastanje" pisala i o Doktoru Proktoru Jua Nesbea. Kulturni dodatak Politike, 28.12.2019.

Detaljnije

Odisejina izdanja među dobitnicima Knjigoskopovih priznanja

07.02.2018.

Među nominacijama za Knjigoskopova godišnja priznanja za najbolja ostvarenja u domenu književnosti za decu i ove godine se našlo nekoliko Odisejinih izdanja

Detaljnije

Ju Nesbe: Kako je nastao „Doktor Proktor i smak sveta"

21.12.2017.

Ju Nesbe priča o trećoj knjizi u serijalu o Doktoru Proktoru, „Doktor Proktor i smak sveta. Možda." i otkriva gde najviše voli da piše, šta ga inspiriše i kako se knjiga menja tokom samog procesa.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Doktor Proktor i smak sveta. Možda"

30.11.2017.

Priča o Doktoru koji pokušava da se prilagodi svetu odraslih je mnogo više od onih okvira priče na koje ste navikli. Ova priča nema granica ni ograničenja. Sve je moguće. Čak i ono u šta ni sami niste verovali. Odlazak u svemir uz pomoć prdipraha, povratak u prošlost uz pomoć vremeplovne kade, dolazak u sadašnji trenutak u kome su se sjedinile prošlost i budućnost. Sve je neizvesno i sve je očekivano i u isto vreme ništa nije neizvesno niti očekivano

Detaljnije

Doktor Proktor i smak sveta. Možda u emisiji ,,Zujalica"

20.11.2017.

Predstavljanje knjige „Doktor Proktor i smak sveta. Možda" – treće knjige u serijalu o Doktoru Proktoru Jua Nesbea Emisija Zujalica, RTS 2, posvećena 62. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, urednica Maja Popović, razgovarali deca iz beogradskih osnovnih škola i Marija Vukosavljević

Detaljnije

Prikaz romana ,,Doktor Proktor i smak sveta. Možda"

09.11.2017.

U prvom nastavku serijala Nesbe je vežbao žanr dečjeg romana kroz razradu dosetke o superprašku za prdenje, i ta stilska vežba pokazala se vrlo uspešnom. U drugom nastavku je uneo i neke dosta ozbiljnije tonove, uspevši da napravi vrlo dinamičan i smešan akcioni roman, obojen i nekim mračnijim emocijama. U ovom, trećem nastavku opet smo od ovog multitalentovanog Norvežanina dobili nešto drugačije i novo, i opet to što smo dobili sjajno funkcioniše.

Detaljnije