• Izdavačka kuća Odiseja
đubre

Đubre

Endi Maligan

462 rsd 660 (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Roman ,,Đubre" Endija Maligana privukao je pažnju publike čim je objavljen a nakon istoimene filmske adaptacije postao je svetski hit književnosti za mlade.

Kategorija:
Uzrast:
    od 12
Prevod:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677201166
  • Broj strana: 208
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2014

Rafael, Gardo i Pacov žive na džinovskoj deponiji na obodu velikog grada, prebirajući po đubretu u potrazi za odbačenim sitnicama zahvaljujući kojima preživljavaju. Rafael pronalazi nešto dragoceno i tajanstveno: torbicu s tajnom šifrom, neobičnim ključevima i tragovima za razrešenje neke misterije... Rafael odlučuje da zadrži torbicu, uprkos velikoj nagradi koja se nudi nalazaču. Trojica dečaka moraće da upotrebe sve svoje lukavstvo i hrabrost da bi umakli onima koji ih progone, razrešili misteriju i ispravili stravičnu nepravdu. Sve zavisi samo od njih – dečaka bez roditelja, bez kuće, bez novca i bez obrazovanja, koji ipak savršeno znaju dve stvari: da razlikuju dobro i zlo, i da prežive u surovom, nepravednom svetu.

Čim se pojavio, roman „Đubre" je postao veliki svetski bestseler. Našao se u užem izboru za Karnegijevu medalju. Po njemu je snimljen istoimeni film (Trash), u režiji nagrađivanog engleskog umetnika Stivena Daldrija (poznatog po filmovima „Sati", „Bili Eliot" i „Čitač") u kojem glume Runi Mara i Martin Šin.

Video prikaz romana ,,Đubre" Endija Maligana

01.10.2018.

Pogledajte Dorine utiske nakon čitanja romana ,,Đubre" Endija Maligana.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Đubre" Endija Maligana

06.09.2018.

”Svakome je potreban ključ. S pravim ključem možete širom otvoriti vrata. Zato što vam ih niko drugi neće otvoriti”

Detaljnije

Odiseja na Sajmu knjiga u Beogradu 2014.

06.09.2017.

Odiseja na Sajmu knjiga, prilog iz 712. emisije Vodič za roditelje. Govore: Marija Vukosavljević, Ana Petrović i Petar Kapuran.

Detaljnije