• Izdavačka kuća Odiseja
avanture sebastijana, sove vegetarijanca

Avanture Sebastijana, sove vegetarijanca

Upoznajte Sebastijana, malu sovu vegetarijanca!

Kategorija:
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Godina izdanja: 2021

Bila jednom jedna sova po imenu Sebastijano. Živela je u šumi na periferiji velikog grada punog automobila, saobraćaja i smoga. Nije živela sama. Pored nje, tu su se gnezdile i druge vrste sova - šumske sove i kukuvije. To je bila jedna neobična šuma, zbog neke čudne magije ljudi nisu još uspeli da je upropaste.

Sebastijano je voleo da mašta da su upravo sove te koje su držale ljude na odstojanju, ali uskoro se velika pretnja nadvila nad životinjama koje su živele u ovoj staroj šumi. Arhitekte i radnici trasirali su sa visine teren i uzeli mere za seču svih stabala kako bi očistili prostor za izgradnju novog tržnog centra. Ironijom sudbine, centar bi trebalo da se zove... Tržni centar Mala ušara.

Ovoj divno ilustrovanoj knjizi ne manja humora, ali je ujedno krase i brojne metafore koje će, zbog stila kojim je napisana, lako razumeti i najmlađi čitaoci. Dva italijanska autora su udružila snage da napišu knjigu koja se lako čita, ali taj zadatak nije bio lak – jer znamo, pisanje dobre knjige za decu nikada nije lako. Ipak, ova knjiga će naučiti male čitaoce da je ponekad u životu neohodno napraviti korak unazad kako bismo napredovali.