• Izdavačka kuća Odiseja
još malo pa nestalo

Još malo pa nestalo

Daglas Adams

,

Mark Karvardin

495 rsd 792 (-38%) Akcija
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Malo poznata knjiga svetski poznatog pisca Daglasa Adamsa pokazuje čitaocima koliko mu je bilo stalo do očuvanja prirode. ,,Još malo pa nestalo" je nezaboravno putovanje oko sveta u potrazi za ugroženim vrstama na Zemlji.

Kategorija:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677201753
  • Broj strana: 218
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2020

Posle višegodišnjeg razmišljanja o apsurdnostima života na drugim planetama (u Autostoperskom vodiču kroz galaksiju), Daglas Adams se udružio sa zoologom Markom Karvardinom da otkrije šta se dešava sa životom na ovoj. Duhoviti pisac naučne fantastike i fantastični naučnik zajedno nas vode na nezaboravno putovanje oko sveta u potrazi za egzotičnim, ugroženim životinjama – bićima koje možda više nećemo imati prilike da vidimo. Putujući po skrovitim zabitima i budžacima ove planete, koje ljudi još nisu uspeli da potpuno, hm, promene, zatiču životinjsko carstvo u svoj njegovoj zaslepljujućoj lepoti, zapanjujućoj raznovrsnosti i neposrednoj opasnosti. Putopis, dokumentarac, popularna nauka, duhoviti osvrt na odnos čoveka prema svetu, poslednja šansa da se uživa u Adamsovoj vrcavoj prozi – šta god od toga tražili, naći ćete u ovoj predivnoj, dirljivoj, zabavnoj i inspirativnoj knjizi.

Daglas Adams je genijalno koristio komediju da ukaže na ozbiljne ozbiljne stvari o svetu
Independent

Prikaz knjige ,,Još malo pa nestalo"

06.12.2017.

,,Još malo pa nestalo" je putopis koji je nastao nakon niza putovanja osamdesetih godina dvadesetog veka, sa zoologom Markom Karvardinom, čiji je cilj bio potraga za najređim životinjskim vrstama na Zemlji. Pored putopisa, na putovanjima je nastao i materijal za radio-emisiju koja se bavila istom tematikom (BBC). Adams je bio poznat kao veoma aktivan u borbi za očuvanje prirode, naročito ugroženih vrsta, pa činjenica da se baš on našao u ovakvoj avanturi ne treba da začudi čitaoce.

Detaljnije