• Izdavačka kuća Odiseja
majkl lorens
Majkl Lorens

Majkl Lorens se rodio u babinoj kući s pogledom na mirnu englesku reku. Kuća je bila velika, stara i obrasla bršljanom, a on se rodio na stepenicama. Njemu je ova činjenica veoma draga, jer da sa rodio samo pedesetak metara ulevo, započeo bi život u reci.

Od trenutka kada je s tih stepenica prvi put ugledao svetlost dana, Majkl je imao nekoliko nesvakidašnjih iskustava. Među njih spadaju i putovanje auto-stopom od Amsterdama do Atine u fluorescentnim čizmama, tumaranje zemljom u potrazi za rekvizitima za putujući cirkus, spavanje u kartonskoj kutiji bez prebijene pare poput skitnice, i pisanje natpisa na engleskom jeziku za japansku firmu za odnose s javnošću iz Pariza.

Školovao se za posao grafičkog dizajnera i fotografa, ali je kasnije bio predstavnik za štampu, trgovac antikvitetima i umetničkim predmetima, slikar i vajar, čitao je televizijske scenarije, a radio je i nekoliko drugih stvari koje radije ne bi spominjao.

Njegova prva knjiga, roman za decu, objavljena je 1995. godine. Od tada redovno piše slikovnice i romane za stariju decu, poput popularnog serijala o avanturama Zvrleta Mraka (Povampirena guska, Zle gaće, Duh iz Piškilišta, Ukleti klozet, Gologuzan, Slindžac, Vrag Miodrag, Zli mozak… ) i trilogije Oldos Leksikon.

„Prvu knjigu iz serijala o Zvrletu napisao sam slučajno. Trebalo je da napišem jednu poučnu knjigu, kada su Zvrle i njegovi drugari uleteli u moj život s ćebetom preko glave. Samo sam hteo da napišem jednu knjigu o njima, a ne celu seriju. Kako li se dogodilo to da sam napisao i sve ostale?“

 

 

Klempavi dvojnik
220 rsd 638 Akcija
Zli mozak
Rasprodato
Ukleti klozet
Rasprodato
Vrag Miodrag
Rasprodato
Gologuzan
Rasprodato
Povampirena guska
110 rsd 539 Akcija
Zle gaće
Rasprodato
Slindžac
Rasprodato