• Izdavačka kuća Odiseja
majkl lorens
Majkl Lorens

Majkl Lorens se rodio u babinoj kući s pogledom na mirnu englesku reku. Kuća je bila velika, stara i obrasla bršljanom, a on se rodio na stepenicama. Njemu je ova činjenica veoma draga, jer da sa rodio samo pedesetak metara ulevo, započeo bi život u reci.

Od trenutka kada je s tih stepenica prvi put ugledao svetlost dana, Majkl je imao nekoliko nesvakidašnjih iskustava. Među njih spadaju i putovanje auto-stopom od Amsterdama do Atine u fluorescentnim čizmama, tumaranje zemljom u potrazi za rekvizitima za putujući cirkus, spavanje u kartonskoj kutiji bez prebijene pare poput skitnice, i pisanje natpisa na engleskom jeziku za japansku firmu za odnose s javnošću iz Pariza.

Školovao se za posao grafičkog dizajnera i fotografa, ali je kasnije bio predstavnik za štampu, trgovac antikvitetima i umetničkim predmetima, slikar i vajar, čitao je televizijske scenarije, a radio je i nekoliko drugih stvari koje radije ne bi spominjao.

Njegova prva knjiga, roman za decu, objavljena je 1995. godine. Od tada redovno piše slikovnice i romane za stariju decu, poput popularnog serijala o avanturama Zvrleta Mraka (Povampirena guska, Zle gaće, Duh iz Piškilišta, Ukleti klozet, Gologuzan, Slindžac, Vrag Miodrag, Zli mozak… ) i trilogije Oldos Leksikon.

„Prvu knjigu iz serijala o Zvrletu napisao sam slučajno. Trebalo je da napišem jednu poučnu knjigu, kada su Zvrle i njegovi drugari uleteli u moj život s ćebetom preko glave. Samo sam hteo da napišem jednu knjigu o njima, a ne celu seriju. Kako li se dogodilo to da sam napisao i sve ostale?“

 

 

Klempavi dvojnik
447 rsd 638
Zli mozak
416 rsd 638
Ukleti klozet
Rasprodato
Vrag Miodrag
447 rsd 638
Gologuzan
Rasprodato
Povampirena guska
377 rsd 539
Zle gaće
Rasprodato
Slindžac
447 rsd 638