• Izdavačka kuća Odiseja
luis volpert
Luis Volpert

Luis Volpert je ugledni razvojni biolog i izvrstan urednik naučnih emisija. Predaje biologiju i primenjenu medicinsku biologiju na Univerzitetskom koledžu u Londonu. Vodio je brojne radio emisije, naročito intervjue s drugim naučnicima. Volpert je član Kraljevskog naučnog društva. Četiri godine je predsedavao Komitetom za javnu promociju nauke u društvu.

Autor je knjiga A Passion for Science i Passionate Minds (zajedno sa Alison Ričards) i The Triumph of the Embryo. Napisao je i veoma hvaljenu knjigu The Unnatural Nature of Science, koja govori o tome šta nauka jeste a šta nije. „Ne znam nijednu knjigu koja bolje i upečatljivije objašnjava nauku laicima. Proza profesora Volperta je jasna, neposredna i pitka. Skoro da je nepravedno što je ista osoba i eminentni naučnik“ (Spectator). Njegova najnovija knjiga, Six Impossible Things Before Breakfast objavljena je 2006. godine.

Godine 1999. Luis Volpert je na BBC-ju uređivao seriju emisija o depresiji. Maligna tuga, knjiga čija je tema depresija dobila je mnoge pohvale i doživela mnoga izdanja, a ovo je njeno treće, prerađeno i dopunjeno izdanje.