• Izdavačka kuća Odiseja
ešli poston
Ešli Poston

Ešli Poston je diplomirala engleski jezik na Univerzitetu u Južnoj Karolini nakon čega se preselila u Njujork i zaposlila u izdavaštvu. Ubrzo se vratila u rodni kraj gde je započela književnu karijeru.

Njeni romani su se nekoliko puta našli na Indie Next listi i predstavljani su na portalima poput Teen Vogue, Seventeen, Entertainment Weekly, Hypable, Buzzfeed, itd. Roman Gikarela bio je među finalistima najbolje knjige 2017. na sajtu Goodreads, a roman Princeza i obožavateljka ušao je u uži izbor 2019. godine.

Drugi njen serijal od dve knjige je Srce od gvožđa.

Kada ne piše, Ešli najradije igra D&D i čita fanfikciju. Živi u Južnoj Karolini sa svojom namćorastom mačkom i čvrsto veruje da smo svi svojevrsni čudaci koji traže sebi slične čudake.

Svetsku slavu je stekla romanom Gikarela (Geekerella, 2017), prvom u nizu modernih bajki za tinejdžere, koja priču o Pepeljugi modernizuje i smešta u svet kospleja i fandoma naučnofantastičnih filmova i serija. Knjiga je prevedena na deset jezika. Jednak uspeh imali su i njeni naredni romani Princeza i obožavateljka (The Princess and the Fangirl, 2019) i Bookish and the Beast (2020).

Gikarela
770 rsd 891