35 KALORIJA BEZ ŠEĆERA

35 kalorija bez secera - sajt
Autorka: Jasminka Petrović
 
 
14 x 20, 134 strane, latinica,
meki povez
Uzrast: 10–14
Nagrada Dositejevo pero 2008.
Cena: 660,00 din
Cena na sajtu: 462 din
Jovana i Tara provode zimski raspust kod jedne vesele porodice u Grockoj. I dok okolna brda dremaju pod debelim snegom, a Dunav gleda svoja posla, u kući se odvija drama. Kad vaga pokaže pola kilograma više, neko nestaje iz kuće, neko dolazi do zapanjujućeg saznanja kopajući po Internetu, jedan pas po prvi put prenoći u toploj kući, a jedna devojka se bori sa zmijom u stomaku. Negde pored Save, događa se nešto veoma slično, ali mnogo strašnije...
.

       

ALA BETKA I ČUDNOVATE ŠKOLSKE ZAVRZLAME

Ala Betka korica za sajt
Autorka: Ida Pjerolotkin
Ilustrovao: Tomaš Domanjski
 
14 x 20, 172 strane, latinica, ilustrovano, meki povez
Uzrast: 8–12
Cena: 396 din
Cena na sajtu 277 din

U jednoj sasvim običnoj školi iznenada počinju da se dešavaju neobjašnjive stvari: zlatne ribice ispunjavaju želje, konj silazi s neba, a kad dune snažni vetar nastavnici završe – na drveću. Ko ne bi obožavao šašavu školu punu čudesa! Ala Betka i njeni drugari snalaze se u učionicama preplavljenim čarolijom kao u rođenim pidžamama. Oni koriste svoje magične moći u ratu protiv odraslih koji se uopšte ne razumeju u decu i očigledno su zaboravili najvažnije stvari na svetu: koliko je mašta moćna, hrabrost važna, snalažljivost nezamenljiva i da u svetu caruje drugarstvo.

         novi logo EACEA      

AMAJLIJA IZ SAMARKANDA

amajlija iz samarkanda nova
Autor: Džonatan Straud
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
 
14 x 20, 400 strana, latinica,
meki povez
Uzrast: 10+

Cena: 660,00 din
Cena na sajtu: 462 din
rasprodato

Amajlija iz Samarkanda je prvi deo Trilogije o Bartimeju. Priča se odvija u Londonu koji se od današnjeg razlikuje po tome što je u njemu vladaju čarobnjaci. Čarobnjački šegrt Natanijel krišom guta knjige o najnaprednijim granama magije i priziva moćnog đinija, Bartimeja. Đini i šegrt će se obreti u vrtlogu opasnih magijskih intriga, špijunaže, ucena i pobune.

       

AVANTURE ZVRLETA MRAKA

 
Autor: Majkl Lorens
Ilustrovao: Tihomir Čelanov  
Preveo: Petar Kapuran

Cena kompleta: 3.300 din

 

(Snižena cena bez dodatnog popusta.
Odnosi se samo na kupovinu direktno preko Odisejinog sajta.)

 

 

povampirena guska-sajtzle gace - sajtduh iz piskilista - sajtukleti klozetslindzac-sajtvrag miodrag korica sajtgologuzan - sajt

zli mozak za sajt

Klempavi korica za sajtJedan za sve korica za sajt

Upozorenje za decu i roditelje:

Ne uzimajte ove knjige u ruke ako nećete da se kikoćete kao ludi, dok ne    pobrljavite i ne zaboravite na svet oko sebe! Ludački kikot vas neće pustiti sve dok ne pročitate ceo serijal!

BARTIMEJADA

Autor: Džonatan Straud

Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković (II izdanje), Dejan Mandić( I izdanje)
Prevela: Jovana Kuzmanović

Cena kompleta: 1.650 din

(Već snižena cena bez dodatnih popusta.
Važi isključivo za kupovinu direktno od Odiseje.)

amajlija iz samarkanda novagolemovo oko novaptolomejeva kapija nova ptolomejeva kapija - sajtgolemovo oko - sajtamajlija iz samarkanda - sajtsolomonov prsten sajt

Knjige o avanturama duhovitog, bezobraznog, neodoljivog đinija Bartimeja, mladog pametnog čarobnjaka Natanijela i hrabre devojčice Kiti.

Trilogija o Bartimeju je prevedena na četrdesetak jezika i dobila je mnogo prestižnih svetskih nagrada za književnost za omladinu. Pomenimo samo neke: Boston Globe/Horn Book Honor 2004 (USA), Lancashire Children"s Book Award 2005 (UK), 2004 ALA Notable Book, (za Amajliju iz Samarkanda), Corine Youth Book Award 2006 (Germany), Horn Book Fanfare: Best Book of 2006, 2006 Booklist Editors’ Choice, 2006 Child Magazine Best Book of the Year (za Ptolomejevu kapiju), Mythopoeic Fantasy Award for Children"s Literature 2006 (za Trilogiju o Bartimeju).

Priča o Bartimeju počinje hiljadu godine pre događaja opisanih u Trilogiji. Čitajte o njegovim dogodovštinama u Solomonovom prstenu.

 

Copyright 2018. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375