SOLOMONOV PRSTEN

solomonov prsten sajt
Autor: Džonatan Straud
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
 
14 x 20, 408 strana, latinica,
meki povez
Uzrast: 10+
Cena: 396 din
Cena na sajtu 277 din

Od trenutka kada je prvi čitalac dotakao Amajliju iz Samarkanda i pred njim se pojavio moćni đini Bartimej naš svet se promenio: milioni su pali ničice pred tim najduhovitijim, najšarmantnijim, najvisprenijim đinijem nad đinijima. Drhteći od nestrpljenja pratili su ga u Golemovom oku i Ptolomejevoj kapiji. Armija njegovih poklonika narasla je do neslućenih razmera, osvojila bezbroj nagrada i zavladala listama bestselera. Neodoljivi đini ih je potom poveo u slavnu prošlost, u doba Solomonovog prstena.

 eac culture 4c en     def flag-logoeac-culture en      

PTOLOMEJEVA KAPIJA

ptolomejeva kapija nova
Autor: Džonatan Straud
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
 
14 x 20, 474 strane, latinica,
meki povez
Uzrast: 10+
Cena: 660 din
Cena na sajtu 462 din

U vrtoglavom završetku Trilogije o Bartimeju, Bartimejeva, Natanijelova i Kitina sudbina prepliću se po poslednji put: iako pripadaju zaraćenim stranama, moraju da se udruže da bi razotkrili zaveru, savladali moćne čarobnjake i suprotstavili se najopasnijoj pretnji u istoriji magije.

 eac culture 4c en     def flag-logoeac-culture en      

GOLEMOVO OKO

golemovo oko nova
Autor: Džonatan Straud
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
 
14 x 20, 506 strana, latinica,
meki povez
Uzrast: 10+
Cena: 660 din
Cena na sajtu: 462 din

Natanijel je postao najperspektivniji mladi pripadnik Ministarstva. Međutim, situacija u Engleskoj nije sjajna. Otpor pravi diverzije na svakom koraku, a odnedavno neko ili nešto zastrašujuće razara London. Natanijel odlučuje da pogazi reč i ponovo prizove Bartimeja, jednako uobraženog, namćorastog i nevoljnog da služi čarobnjake. Njihova sudbina se sve čvršće prepliće sa sudbinom zagonetne devojčice Kiti Džons.

       

AMAJLIJA IZ SAMARKANDA

amajlija iz samarkanda nova
Autor: Džonatan Straud
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
 
14 x 20, 400 strana, latinica,
meki povez
Uzrast: 10+
Cena: 660 din
Cena na sajtu: 462 din

rasprodato
Amajlija iz Samarkanda je prvi deo Trilogije o Bartimeju. Priča se odvija u Londonu koji se od današnjeg razlikuje po tome što je u njemu vladaju čarobnjaci. Čarobnjački šegrt Natanijel krišom guta knjige o najnaprednijim granama magije i priziva moćnog đinija, Bartimeja. Đini i šegrt će se obreti u vrtlogu opasnih magijskih intriga, špijunaže, ucena i pobune.

       

KAROLININ TAJNI DNEVNIK

rolinin tajni dnevnik jpg -sajt
Autorka: Bebeti do Amaral Guržel
 
 
14 x 20, 256 strana, latinica,
roman, meki povez
Uzrast: 15+
Cena: 748 din
Cena na sajtu 524 din

Karolinin tajni dnevnik je duhovit roman o odrastanju u Brazilu, iz ugla osamnaestogodišnjakinje koja pripada povlašćenoj klasi, ali preko svoje kućne pomoćnice ima uvid u radikalno drugačiji život u favelama. Karolina sprema prijemni ispit, čita pametne knjige i prati politička zbivanja kao prava „intelektualka”, traži dečka i oblast u kojoj će se politički angažovati. Najviše bi volela da pokrene revoluciju u Brazilu, a ako baš ne uspe da pomogne siromašnoj većini, onda bar obespravljenim manjinama ili životnoj sredini, da bi jednog dana dobila Nobelovu nagradu za mir. Međutim, i tako politički svesnoj i savesnoj, desi joj se da potpadne pod uticaj konzumerističke filozofije svojih roditelja, pa sanja život iz reklamnih brošura. Odrastanje nigde i nikome nije lako, ali je malo lakše kad znaš kakav čovek želiš da postaneš.

            

Copyright 2018. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375