SOLOMONOV PRSTEN

solomonov prsten sajt
Autor: Džonatan Straud
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
 
14 x 20, 408 strana, latinica,
meki povez
Uzrast: 10+
Cena: 396 din
Cena na sajtu 277 din

Od trenutka kada je prvi čitalac dotakao Amajliju iz Samarkanda i pred njim se pojavio moćni đini Bartimej naš svet se promenio: milioni su pali ničice pred tim najduhovitijim, najšarmantnijim, najvisprenijim đinijem nad đinijima. Drhteći od nestrpljenja pratili su ga u Golemovom oku i Ptolomejevoj kapiji. Armija njegovih poklonika narasla je do neslućenih razmera, osvojila bezbroj nagrada i zavladala listama bestselera. Neodoljivi đini ih je potom poveo u slavnu prošlost, u doba Solomonovog prstena.

 eac culture 4c en     def flag-logoeac-culture en      

PTOLOMEJEVA KAPIJA

ptolomejeva kapija nova
Autor: Džonatan Straud
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
 
14 x 20, 474 strane, latinica,
meki povez
Uzrast: 10+
Cena: 660 din
Cena na sajtu 462 din

U vrtoglavom završetku Trilogije o Bartimeju, Bartimejeva, Natanijelova i Kitina sudbina prepliću se po poslednji put: iako pripadaju zaraćenim stranama, moraju da se udruže da bi razotkrili zaveru, savladali moćne čarobnjake i suprotstavili se najopasnijoj pretnji u istoriji magije.

 eac culture 4c en     def flag-logoeac-culture en      

GOLEMOVO OKO

golemovo oko nova
Autor: Džonatan Straud
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
 
14 x 20, 506 strana, latinica,
meki povez
Uzrast: 10+
Cena: 660 din
Cena na sajtu: 462 din

Natanijel je postao najperspektivniji mladi pripadnik Ministarstva. Međutim, situacija u Engleskoj nije sjajna. Otpor pravi diverzije na svakom koraku, a odnedavno neko ili nešto zastrašujuće razara London. Natanijel odlučuje da pogazi reč i ponovo prizove Bartimeja, jednako uobraženog, namćorastog i nevoljnog da služi čarobnjake. Njihova sudbina se sve čvršće prepliće sa sudbinom zagonetne devojčice Kiti Džons.

       

AMAJLIJA IZ SAMARKANDA

amajlija iz samarkanda nova
Autor: Džonatan Straud
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
 
14 x 20, 400 strana, latinica,
meki povez
Uzrast: 10+
Cena: 660 din
Cena na sajtu: 462 din

rasprodato
Amajlija iz Samarkanda je prvi deo Trilogije o Bartimeju. Priča se odvija u Londonu koji se od današnjeg razlikuje po tome što je u njemu vladaju čarobnjaci. Čarobnjački šegrt Natanijel krišom guta knjige o najnaprednijim granama magije i priziva moćnog đinija, Bartimeja. Đini i šegrt će se obreti u vrtlogu opasnih magijskih intriga, špijunaže, ucena i pobune.

       

LETOVANJE U PRAISTORIJI

Letovanje u praistoriji korice
Autorka: Ivona Bžezinova
Ilustrovao: Tihomir Čelanović
14 x 20, 156 strana, latinica, ilustrovano, meki povez
Uzrast: 12+
Cena: 594 din
Cena na sajtu: 416 din
rasprodato

Umesto da raspust provode na moru ili u inostranstvu, Luki i Lenka zaglavili su u praistoriji. Rintaju po ceo dan, nose neke smešne krpe, sami proizvode hranu i pokućstvo alatkama iz kamenog doba, okruženi gomilom klinaca i detinjastih matoraca. Ne, nisu nabasali na vremeplov. Ne učestvuju u nekom ćaknutom rijalitiju. Nisu ih oteli vanzemaljci niti članovi sumanute sekte koja obožava Kremenka i Kamenka. Odvukli su ih rođeni roditelji, zaluđeni arheolozi, koji su odlučili da sprovedu eksperiment o životu u neolitu, koristeći kao zamorčiće sopstvenu decu i njihove naivne drugare. Kô da pubertet već nije dovoljno težak, njima su morali da zapadnu i šašavi roditelji! Srećom, sva deca od malih nogu nauče da zaobilaze suluda (i ona druga) pravila svojih roditelja – inače niko ne bi preživeo ni do puberteta! Tako će se junaci ove pustolovine ipak dobro provesti, ponekad krišom koristeći pogodnosti dvadesetog veka a ponekad uživajući u stvarima u kojima mladi uživaju od postanka sveta.

 eac culture 4c en     def flag-logoeac-culture en      

Copyright 2018. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375