BARTIMEJADA

Autor: Džonatan Straud

Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković (II izdanje), Dejan Mandić( I izdanje)
Prevela: Jovana Kuzmanović
Cena kompleta: 1.650 din
(Već snižena cena bez dodatnih popusta.
Važi isključivo za kupovinu direktno od Odiseje.)

amajlija iz samarkanda novagolemovo oko novaptolomejeva kapija nova ptolomejeva kapija - sajtgolemovo oko - sajtamajlija iz samarkanda - sajtsolomonov prsten sajt

Knjige o avanturama duhovitog, bezobraznog, neodoljivog đinija Bartimeja, mladog pametnog čarobnjaka Natanijela i hrabre devojčice Kiti.

Trilogija o Bartimeju je prevedena na četrdesetak jezika i dobila je mnogo prestižnih svetskih nagrada za književnost za omladinu. Pomenimo samo neke: Boston Globe/Horn Book Honor 2004 (USA), Lancashire Children"s Book Award 2005 (UK), 2004 ALA Notable Book, (za Amajliju iz Samarkanda), Corine Youth Book Award 2006 (Germany), Horn Book Fanfare: Best Book of 2006, 2006 Booklist Editors’ Choice, 2006 Child Magazine Best Book of the Year (za Ptolomejevu kapiju), Mythopoeic Fantasy Award for Children"s Literature 2006 (za Trilogiju o Bartimeju).

Priča o Bartimeju počinje hiljadu godine pre događaja opisanih u Trilogiji. Čitajte o njegovim dogodovštinama u Solomonovom prstenu.

 

TAJNE

tajne-sajt
Autorka: Džeklin Vilson
Ilustrovao: Tihomir Čelanović
 
14 x 20, 232 strane, latinica, ilustrovano, meki povez
Uzrast: 10–13
Cena: 660 din
Cena na sajtu: 462 din

Zavirite u tajne dnevnike dve devojčice koje dolaze iz različitih svetova, ali čiji se životi u suštini mnogo ne razlikuju. Indija potiče iz bogate, pomalo snobovske porodice, a Dijamanta iz siromašnog ali živopisnog okruženja radničke klase. Obe žive u porodicama razdiranim svađama, obe vole da čitaju, obe čeznu za najboljom drugaricom i obe – pišu dnevnik.

 eac culture 4c en     def flag-logoeac-culture en      

TRAGOM DŽINOVSKOG LENJIVCA

tragom dzinovskog lenjivca sajt
Autorka: Eva Ibotson
Ilustrovao: Tihomir Čelanović
 
14 x 20, 304 strane, latinica, ilustrovano, meki povez
Uzrast: 10–14
Cena: 660 din
Cena na sajtu: 462 din
rasprodato

Maja je od roditelja, osim bogatstva, nasledila i istraživački duh. Zato se i obradovala kad je saznala da će se o njoj starati rođaci koji žive u dalekom Brazilu, na plantaži kaučuka. Nije ni slutila da će se kod njih osećati kao Pepeljuga, ni da će čudesni svet Amazona, prašumu i brazilski folklor otkrivati tek uz pomoć nekih sasvim drugih ljudi – lokalnih Indijanaca, direktora prirodnjačkog muzeja, svoje guvernante i jednog slatkog polu-Indijanca.

 eac culture 4c en     def flag-logoeac-culture en      

SOLOMONOV PRSTEN

solomonov prsten sajt
Autor: Džonatan Straud
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
 
14 x 20, 408 strana, latinica,
meki povez
Uzrast: 10+
Cena: 396 din
Cena na sajtu 277 din

Od trenutka kada je prvi čitalac dotakao Amajliju iz Samarkanda i pred njim se pojavio moćni đini Bartimej naš svet se promenio: milioni su pali ničice pred tim najduhovitijim, najšarmantnijim, najvisprenijim đinijem nad đinijima. Drhteći od nestrpljenja pratili su ga u Golemovom oku i Ptolomejevoj kapiji. Armija njegovih poklonika narasla je do neslućenih razmera, osvojila bezbroj nagrada i zavladala listama bestselera. Neodoljivi đini ih je potom poveo u slavnu prošlost, u doba Solomonovog prstena.

 eac culture 4c en     def flag-logoeac-culture en      

PTOLOMEJEVA KAPIJA

ptolomejeva kapija nova
Autor: Džonatan Straud
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
 
14 x 20, 474 strane, latinica,
meki povez
Uzrast: 10+
Cena: 660 din
Cena na sajtu 462 din

U vrtoglavom završetku Trilogije o Bartimeju, Bartimejeva, Natanijelova i Kitina sudbina prepliću se po poslednji put: iako pripadaju zaraćenim stranama, moraju da se udruže da bi razotkrili zaveru, savladali moćne čarobnjake i suprotstavili se najopasnijoj pretnji u istoriji magije.

 eac culture 4c en     def flag-logoeac-culture en      

Copyright 2018. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375