DOŽIVLJAJI RIĐEG GUSARA TUFA

Tufo koricazasajt
Prevela: Elizabeta Georgiev
Ilustrovao: Nikola Korica
14 x 20, 300 strana, ćirilica, meki povez
Uzrast:  9-12
Cena: 880 din
Cena na sajtu: 616 din

   Riđi Tufo je najpopularniji bugarski mačak. Iako su ga strpali u lektiru koju deca ponekad izbegavaju, iako se svet menja brže od najbržeg miša, Tufo se zainatio da postane i ostane najomiljeniji lik iz bugarske dečje književnosti, i već trideset godina zasmejava decu i prenosi im iskustva iz svojih pustolovina.

      eu flag creative europe co funded pos rgb right  

KASPERIJADA - PRIČE ZA MANGUPE I ONE DRUGE

Kasperijada korica
Autor: Gžegož Kazdepke
Ilustrovao: Pjotr Rihel
14 x 20, 120 strana, ćirilica,
ilustrovano, meki povez
Uzrast: 5–7                                            
E-book
Cena: 660 din
Cena na sajtu:  462 din
Blago Kasperu! Njegov tata je toliko luckast da se njih dvojica bogovski provode svakog svakcijatog dana, i sve im je zabavno: i kad idu u vrtić ili park, i kad kuvaju, i kad se kupaju pred spavanje, ma i spavanje je zanimljivo posle svega što Kasper nauči od tate tokom dana! Doduše, mama ponekad izgrdi Kaspera kad se tata glupira, iako dobro zna koliko je teško čuvati tatu.Blago Kasperovom tati, jer provodi dane u društvu dečaka koji ima toliko mašte i energije da pored njega nikad nije dosadno! Muka je jedino to što Kasper ima bezbroj pitanja i ideja šta bi moglo da se radi da ni tri tate za tri života ne bi sve to postigle.Blago Kasperovoj mami jer ima pozorište u kući (a ponekad i cirkus)! I ona voli da se igra, ali neko u toj kući mora da podseća ostale da svaka igra ima pravila i zabrane, a to obično njoj zapadne.
Blago ovoj porodici, jer u njihovoj kući nema mesta za besne gliste (iako pundravaca ima napretek)!
 

 

  poland book institute logo        

 

DOKTOR PROKTOR I VELIKA KRAĐA ZLATA

Doktor Proktor 4 i velika kradja zlata KORICA ZA SAJT
Autor: Ju Nesbe
Ilustrovala: Ana Petrović
14 x 20, 220 strana, ćirilica,
ilustrovano, meki povez
Uzrast: 9–13                                            
Cena: 880 din
Cena na sajtu: 616 din

Širom sveta hara jeziva banda pljačkaša, toliko strašna da se i Skotland Jard plaši da ih uhapsi. Lopovi su napravili fatalnu grešku kad su opljačkali Norvešku banku, jer ta mala zemlja ima tri superheroja koja umeju da se obračunaju s opakim zločincima. Naravno, to su Doktor Proktor, Bule i Lisa. Oni su hrabri, i naoružani najgenijalnijim izumima Doktora Proktora koji će (bukvalno) oduvati protivnike, a neko među njima ima sijaset ideja toliko šašavih da prosto ne mogu da ne upale. Šerl, Okholms i Doktor Makaroni (da, to su tajna imena naših omiljenih tajnih agenata) zaputiće se na tajni zadatak u maglovitu Englesku koju potresa fudbalska groznica uoči finala Kupa, i pokušaće da se uvuku u supertajnu lopovsku bandu.

Četvrti deo serijala o Doktoru Proktoru.

 

  eu flag creative europe co funded pos rgb right        

KUĆICA NA DRVETU

Kucica na drvetu korica za sajt
Prevela: Ana Srbinović
Ilustrovala: Tijana Knežević
14 x 20, 132 strane, ćirilica, meki povez
Uzrast:  8-11
Cena: 660 din
Cena na sajtu: 462 din

   Ko još nije maštao o tome da ima neku tajnu, skrivenu kućicu, u kojoj važi samo jedno pravilo: Možeš da radiš sve što poželiš?!
   Aglaji i Bjanki se ta želja ispunila kad su se preselile u kućicu na drvetu. Iako je Aglaja dete a Bjanka odrasla osoba (mada pomalo detinjasta), najbolje su drugarice i odlično se slažu. Svaka ume da uradi ponešto, a obe imaju pustolovnog duha i mašte napretek. Na njihovom drvetu rastu ne samo razne vrste voća već i četiri bebe koje mjauču, mačka koja priča kao učena dama, pas koji svira flautu, krilata keruša, električna jegulja i jedan namćorasti starac. Dobro, možda komšija namćor ne raste, ali jeste čudna voćka. Na takvom mestu, u takvom društvu, nikad nije dosadno. Čak ni sama autorka, Bjanka Picorno, nije odolela da im se ne pridruži, pa se pojavila u ovoj knjizi kao lik! Pogodite koji...

      eu flag creative europe co funded pos rgb right 

EMA I TESLA 2: Rakun koji je hteo da opere svet

Ema i Tesla 2 korica za sajt
Autor: Ištvan Lakatoš
Ilustrovao: Ištvan Lakatoš
220 strane, 14x20, ilustrovano, latinica, meki povez
Uzrast: 9–12
Cena: 693 din
Cena na sajtu: 485 din

Predaleki Velegrad je ponovo u opasnosti! I ne samo ovaj grad, već ČITAVA PLANETA!
Kosmički rakuni opsednuti čistoćom krstare svemirom glancajući svaki njegov kutak: planete, komete, meteorske rojeve, čak i crne rupe ribaju dok ne postanu blistavobele. Pošto je većina živih bića pomalo štrokava, zli rakuni su počistili i stanovnike mnogih planeta, a sada je na red došla i ZEMLJA. Kad se rakunski svemirski brod u obliku veš-mašine pojavi na nebu, Zemljani će okupiti specijalnu spasilačku ekipu koju čine jedinstveni i neuporedivi genije NIKOLA TESLA, njegovi klonovi (Superheroj Tesla, Galaktički Tesla, Gospodin Čovek Tesla,  Mleko u kesi Tesla i neki još beskorisniji), dovitljiva devojčica Ema, štreber Varnava (sa nimalo štreberskim tajnim moćima), Inspektor Muškatla i armija urednih bakica naoružanih četkama i metlama, a spasioce predvodi lukava teta Čismenka koja mrzi prljavštinu i nered skoro isto koliko i kosmički rakuni. 
   Otkrićemo vam jednu tajnu: drugi deo serijala o Emi i Tesli je još smešniji i zabavniji od prvog!

            

Copyright 2018. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375