ZAGONETNA KUĆA U ŠUMI

Zagonetna kuca u sumi za sajt
Autorka:Lena Olmark
Ilustrovao: Nikola Korica
14 x 20, 96 strana, latinica, ilustrovano, meki povez
Uzrast:  10+
Cena: 594,00 din
Priče strave za decu koja se boje dosadnih knjiga – zbirka priča koje se preporučuju za podsticanje čitanja u ranom tinejdžerskom dobu.
Neka nevidljiva sila te neodoljivo mami da otvoriš ovu knjigu, iako znaš da u njoj ima duhova, krikova od kojih se ledi krv, sablasnih senki, izgubljene dece, mračnih poriva, obrta od kojih ti preskoči srce i oblije te znoj... Hoćeš li joj odoleti ili ćeš se praviti da se ne bojiš ničega na svetu, promrmljati „Duhovi ne postoje!“ i zaviriti u taj misteriozni, mračni i uzbudljivi svet Lene Olmark?

kulturradet logo

DŽUKAC KUCOV

Dzukac za sajt
Autor: Danijel Penak
Ilustrovao: Tihomir Čelanović
14 x 20, 188 strana, ćirlica, ilustrovano, meki povez
Uzrast:  8-12
Cena: 825,00   660,00 din
I pre nego što je progledao, Kucov je otkrio šta znači pasji život – ne samo zato što je pas, nego zato što ga život nije mazio. Kucov nijad nije bio lepotan, čak ni slatka mala kuca. Ali je pametan, odan i tata-mata za praćenje mirisa. Preživeo je davljenje, odrastao na deponiji, izvukao se iz šinteraja, kad su ga napustili usred nedođije uspeo je da se vrati kući i snašao se na pariskim ulicama. Sam na svetu, Kucov čezne za gazdom, ljudskim bićem koje će dresirati i voleti zauvek. Jabučica deluje kao da bi mogla biti gazdarica iz snova – međutim, ljudi su nepredvidljivi. Džukcu Kucovu predstoje mnoge avanture do kraja ove zabavne, dirljive i mudre pripovesti.

 novi logo EACEA      

PAS I NJEGOV DEČAK

Pas i njegov decak korica za sajt
Autorka: Eva Ibotson
Ilustrovao: Nikola Korica
 
14 x 20, 288 strana, latinica, ilustrovano, meki povez
Uzrast: 8–12
Cena: 810,00   660,00 din

Najviše od svega na svetu Hal želi psa, ali njegova mama neće ni da čuje za dlake u kući, izgreban nameštaj i barice po podu. Ipak, za Halov deseti rođendan roditelji mu poklanjaju psa. Fleki i dečak postaju nerazdvojni ali uskoro saznaju da je Fleki samo iznajmljen i treba ga vratiti agenciji „Tvoj ljubimac“ koja iznajmljuje pse. To, naravno, ne dolazi u obzir! Kad po povratku iz škole ne zatekne Flekija u kući, Hal će, uz pomoć devojčice Pipe, ukrasti Flekija iz kaveza. Ceo plan se komplikuje kad Pipa oslobodi i ostale pse iz Agencije – kakvo iznajmljivanje, svakom psu je potreban njegov dečak ili devojčica! Dok dvoje dece i čopor pasa beže na sever Engleske, kod Halovih bake i deke, prate ih dvojica smotanih detektiva, a avanture se nižu jedna za drugom.

         novi logo EACEA      

DA LI STE VI ŽABA?

Da li ste vi zaba korica za sajt
Autorka: Jasminka Petrović
Ilustrovala: Ana Petrović
21 x 29, 116 strana, cb, ćirilica, ilustrovano, meki povez
Uzrast: 6–10
Cena: 748,00 din

Zbirka kratkih dramskih tekstova Da li ste vi žaba? sadrži 20 duhovitih, savremenih dramskih igara namenjenih izvođenju na školskim i kućnim pozornicama, za dva ili više glumaca. Knjiga je podeljena na dramske igre za decu od 6 do 8 godina, i za decu od 8 do 10 godina. Jasminka Petrović uvek ima na umu učitelje, bibliotekare, radioničare i roditelje – sve one koji rade s decom, pa je njima ponudila i dodatne sadržaje: teme za razgovor, zadatke, ideje za povezivanje pojedinih dramskih igara sa školskim predmetima. Knjigu je obogatila i malim pozorišnim rečnikom, prilagođenim uzrastu.

                                                                        

VERA, NIKA I NJIHOVIH SEDAM BAKA

Vera Nika korica za sajt
Autorka: Ivona Bžezinova
Ilustrovao: Tihomir Čelanović
14 x 20, 184 strane, ćirlica, ilustrovano, meki povez
Uzrast:  7-9
Cena: 715,00   594,00 din
Kao i sve najbolje drugarice, Vera i Nika dele sve. Pa što ne bi podelile i mamu i tatu? Njih dve će stvoriti sopstveni magični svet u kome njihovih sedam baka postaje Sedam sedih vila, Verin tata i Nikina mama postaju čarobnjak i čarobnica iz bajke, plomba na zubu podseća na zvezdu na čelu princeze Lade, a njih dve postaju sestre, što je tek jedna od najmagičnijih stvari na celom svetu.
Knjiga se preporučuje za početno čitanje: obilje ilustracija i krupan font olakšavaju prelaz na duže tekstove.

 novi logo EACEA      

Copyright 2012. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375