DOKTOR PROKTOR I VELIKA KRAĐA

naslovna dr pr 4

Аutor:

Ju Nesbe
Ilustrovala: Ana Petrović
Preveo: Radoš Kosović
Godina izdanja: 2018 ISBN:

9788677201531

 eu flag creative europe co funded pos rgb right

Povez: meki Format: 14x20
Cena: 880 din
Pismo: ćirilica Broj strana: 240 Cena na sajtu: 528 din
Ilustrovano: cb Uzrast: 9–12

 

 
   Doktor Proktor i velika krađa četvrta je knjiga u serijalu o doktoru Proktoru koji kod dece širom sveta izaziva napade kikotanja, a kod autora, Jua Nesbea, osmeh od uveta do uveta, jer je ponovo izmislio nešto genijalno – knjige o Doktoru Proktoru! Nije ni čudo što je Ju Nesbe najuspešniji norveški pisac svih vremena.
 
Pročitajte recenzije:

Video:
 

                                                                     

 

 

KUĆICA NA DRVETU

Kucica na drvetu korica za sajt
Autorka: Bjanka Picorno
 
Ilustrovala: Tijana Knežević
Prevela: Ana Srbinović
Godina izdanja: 2018 ISBN:

9788677201524

Povez: meki Format: 14x20
Pismo: ćirilica Broj strana: 132 Cena: 660 din
Ilustrovani
roman:
cb
Uzrast: 8-11
Cena na sajtu:
462 din
   Ko još nije maštao o tome da ima neku tajnu, skrivenu kućicu, u kojoj važi samo jedno pravilo: Možeš da radiš sve što poželiš?!
    Aglaji i Bjanki se ta želja ispunila kad su se preselile u kućicu na drvetu. Iako je Aglaja dete a Bjanka odrasla osoba (mada pomalo detinjasta), najbolje su drugarice i odlično se slažu. Svaka ume da uradi ponešto, a obe imaju pustolovnog duha i mašte napretek. Na njihovom drvetu rastu ne samo razne vrste voća već i četiri bebe koje mjauču, mačka koja priča kao učena dama, pas koji svira flautu, krilata keruša, električna jegulja i jedan namćorasti starac. Dobro, možda komšija namćor ne raste, ali jeste čudna voćka. Na takvom mestu, u takvom društvu, nikad nije dosadno. Čak ni sama autorka, Bjanka Picorno, nije odolela da im se ne pridruži, pa se pojavila u ovoj knjizi kao lik! Pogodite koji...
 

eu flag creative europe co funded pos rgb right
 
Pročitajte recenzije:
 
 

EMA I TESLA 2: Rakun koji je hteo da opere svet

Ema i Tesla 2 korica za sajt

Аutor:

Ištvan Lakatoš
Ilustrovao: Ištvan Lakatoš
Prevela: Draginja Ramadanski
Godina izdanja: 2018 ISBN:

9788677201517

 
Povez: broš Format: 14x20
Pismo: latinica Broj strana: 220 Cena: 693 din
Ilustrovano: cb
Uzrast:  9-12 Cena na sajtu: 485 din
  
   Predaleki Velegrad je ponovo u opasnosti! I ne samo ovaj grad, već ČITAVA PLANETA!
Kosmički rakuni opsednuti čistoćom krstare svemirom glancajući svaki njegov kutak: planete, komete, meteorske rojeve, čak i crne rupe ribaju dok ne postanu blistavobele. Pošto je većina živih bića pomalo štrokava, zli rakuni su počistili i stanovnike mnogih planeta, a sada je na red došla i ZEMLJA. Kad se rakunski svemirski brod u obliku veš-mašine pojavi na nebu, Zemljani će okupiti specijalnu spasilačku ekipu koju čine jedinstveni i neuporedivi genije NIKOLA TESLA, njegovi klonovi (Superheroj Tesla, Galaktički Tesla, Gospodin Čovek Tesla,  Mleko u kesi Tesla i neki još beskorisniji), dovitljiva devojčica Ema, štreber Varnava (sa nimalo štreberskim tajnim moćima), Inspektor Muškatla i armija urednih bakica naoružanih četkama i metlama, a spasioce predvodi lukava teta Čismenka koja mrzi prljavštinu i nered skoro isto koliko i kosmički rakuni. 
   Otkrićemo vam jednu tajnu: drugi deo serijala o Emi i Tesli je još smešniji i zabavniji od prvog! A oba romana o fantastičnim dogodovštinama genijalnog izumitelja Nikole Tesle, devojčice Eme i njihove luckaste družineilustrovana su neverovatno maštovito i duhovito.
    Ištvan Lakatoš je slavni mađarski autor stripova i knjiga za decu, ilustrator i esejista. Osvojio je mnoge značajne nagrade u svojoj zemlji a njegov roman Kockograd nalazi se na listi odabranih dela najvažnije internacionalne organizacije za književnost za decu i mlade IBBY.
 
Pročitajte recenzije:
 
Video:
 

 eu flag creative europe co funded pos rgb right

                                                                   

PIPI DUGA ČARAPA  NA BRODU

Pipi na brodu korica za sajt
Autor: Astrid Lindgren
Ilustrovao: Tihomir Čelanović
Prevela: Slavica Agatonović
Godina izdanja: 2018
ISBN:

9788677201494

 

 

Povez: tvrdi Format: 14x20
   
Pismo: ćirilica Broj strana:

144

Cena: 880 din
Ilustrovano: cb Uzrast: 8-12 Cena na sajtu: 528 din
Tomi i Anika uživaju otkad se u kuću pored njihove doselila neobična devojčica Pipi Duga Čarapa. Ona živi sama u Vili Vilobrdi, bez mame, tate i pravila koja važe za svu drugu decu, pa čak ni u školu ne ide, osim kad učiteljica vodi na izlet. Pipi ima konja, majmuna, veliko dvorište, kovčeg pun zlatnika, neverovatnu snagu i mašte na pretek. U njenom društvu Aniki i Tomiju nikad nije dosadno, ni kad sede u šupljem drvetu i slušaju Pipine doživljaje sa putovanja širom sveta, ni kad obilaze prodavnice, a kakav je tek provod odlazak s njom na vašar ili kad se ceo vikend igraju brodoloma. Svaki dan sa Pipi je luda avantura, a šta bi se drugo i moglo očekivati od ćerke gusarskog kapetana?
Kad se iznenada pojavi kapetan Jevrem Duga Čarapa i pozove Pipi da ponovo s njim luta morima, svi se raduju što je Pipi pronašla tatu i što će s njim doživeti mnogo novih avantura, ali su i tužni jer bez Pipi ništa neće biti isto u malom, maleckom gradu...
„Pipi Duga Čarapa na brodu" je druga knjiga koju je Astrid Lindgren posvetila doživljajima neobične devojčice. Prva se zove „Pipi Duga Čarapa" a treća „Pipi Duga Čarapa u vodama Južnog mora".
Biblioteka PIPI zamišljena je kao zbirka najlepših knjiga Astrid Lindgren, ilustrovanih i u tvrdom povezu.
  kulturradet logo       
Pročitajte recenzije:
Sandra Bakić Topalović, nedeljnik Vreme br. 1438, #link
Jelena Tasić, U svetu realnih bajki Astrid Lindgren, časopis Danas 21.7.18., #link
E.S.T., Sedam decenija Pipi Duge Čarape, časopis Republika 30.7.18., #link
Redakcija sajta Samo žena, #link
Redakcija portala Noizz, Pipi Duga Čarapa se vraća u novom ruhu, #link
Aleksandar Gubaš, portal Knjigoskop,  #link
Slavka Vlalukin, blog Nemam ime, imam komentar,  #link
 
Pogledajte video recenzije:
Gordana Glavinić, Dnevnik RTS 28.7.18, #link


DOKTOR PROKTOR I SMAK SVETA. MOŽDA.

Doktor Proktor i smak sveta korica za sajt

Аutor:

Ju Nesbe
Ilustrovala: Ana Petrović
Preveo: Radoš Kosović
Godina izdanja: 2017 ISBN:

9788677201487

 NORLA logo avlang CMYK-1

Povez: meki Format: 14x20
Cena: 880 din
Pismo: ćirilica Broj strana: 310 Cena na sajtu: 528 din
Ilustrovano: cb Uzrast: 9–12

 

 
Doktor Proktor, Bule i Lisa već su se obračunali sa siledžijama iz kraja, pa sa nasilnicima iz prošlosti o kojima se uči u knjigama iz istorije, a sada su na red došle siledžije iz svemira. Lunakameleoni, ljudožderi sa Meseca, zaveli su čitavu naciju pevajući na takmičenju za Prvi glas Norveške, i planiraju da hipnotisane Norvežane povedu u osvajanje čitavog sveta i usput ih, jednog po jednog, pretvore u vafle a onda i – pojedu! Srećom pa Doktor Proktor ima genijalnih izuma napretek, koliko i Bule hrabrosti a Liza pameti. Udružiće se sa učiteljicom i nastavnikom likovnog i suprotstaviće se raspevanim čudovištima kao „Petoro pobedivih” (Bule tvrdi da je lako pobediti kad si nepobediv, a da je pravi podvig pobediti tek kad nisi nepobediv). Pročitajte još mnogo toga pametnog, i još više ćaknutog, i najviše urnebesno smešnog u trećem, verovatno najlepšem delu serijala Doktor Proktor.
   Doktor Proktor i smak sveta treća je knjiga u serijalu o doktoru Proktoru koji kod dece širom sveta izaziva napade kikotanja, a kod autora, Jua Nesbea, osmeh od uveta do uveta, jer je ponovo izmislio nešto genijalno – knjige o Doktoru Proktoru! Nije ni čudo što je Ju Nesbe najuspešniji norveški pisac svih vremena.
 
Pročitajte recenzije:
Aleksandar Gubaš, blog Knjigoskop, #link
Jelena Stošić Jović, blog Učiteljica koja ne želi da odraste, #link 
 
Video:
Zujalica, RTS 2, Emisija posvećena 62. Beogradskom sajmu knjiga, #link

                                                                     

 

 

Copyright 2012. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375