JOŠ MALO PA NESTALO

Jos malo pa nestalo za sajt
Autori: Daglas Adams i Mark Karvardin  
Prevela: Jovana Kuzmanović
   
Godina izdanja: 2013 ISBN: 9788677201081  Putopis, ekologija
Povez: meki Format: 14x20
Pismo: latinica Broj strana: 362
 

 

 Cena izdanja sa 32 kolorne strane:
1210 din (cena na sajtu: 847 din)

 

Cena izdanja bez kolora:
660 din (cena na sajtu: 462 din)

Posle višegodišnjeg razmišljanja o apsurdnostima života na drugim planetama (u Autostoperskom vodiču kroz galaksiju), Daglas Adams se udružio sa zoologom Markom Karvardinom da otkrije šta se dešava sa životom na ovoj. Duhoviti pisac naučne fantastike i fantastični naučnik zajedno nas vode na nezaboravno putovanje oko sveta u potrazi za egzotičnim, ugroženim životinjama – bićima koje možda više nećemo imati prilike da vidimo. Putujući po skrovitim zabitima i budžacima ove planete, koje ljudi još nisu uspeli da potpuno, hm, promene, zatiču životinjsko carstvo u svoj njegovoj zaslepljujućoj lepoti, zapanjujućoj raznovrsnosti i neposrednoj opasnosti. Putopis, dokumentarac, popularna nauka, duhoviti osvrt na odnos čoveka prema svetu, poslednja šansa da se uživa u Adamsovoj vrcavoj prozi – šta god od toga tražili, naći ćete u ovoj predivnoj, dirljivoj, zabavnoj i inspirativnoj knjizi.
 
Daglas Adams je genijalno koristio komediju da ukaže na ozbiljne ozbiljne stvari o svetu
Independent
 
Pročitajte recenzije:
 
Sandra Bakić Topalović, blog Stsh's Book Corner, # link
Sandra Bakić Topalović, Elle magazin, # link
Dragoljub Igrošanac, sajt Art Anima,  # link
Blog Ilijada,  # link
Snežana Milosavljević, sajt Šta da čitam, # link
 

CRVENA PRINCEZA

crvena princeza korica sajt
Autor: Sofka Zinovjev
Prevela: Zorana Popović
 
Godina izdanja: 2011 ISBN:

9788677200855

   
Povez: meki Format: 14x20    
Pismo: latinica Broj strana:  360 Cena: 880 din
Memoar         Cena na sajtu: 616 din
rasprodato

Pripovest engleske književnice Sofke Zinovjev o uzbudljivom životu njene bake podseća na seizmograf velikih istorijskih potresa XX veka. Nema važnog događaja koji nije na neki način uticao na sudbinu princeze Sofke Dolgorukove. Verovatno bi život ove napredne, intuitivne i samostalne žene bio jednako buran i da je živela u neko mirnije doba. Vrtlog dramatičnih događaja i njena strastvena priroda nosili su je uvek ispred vremenakoje je, ipak, odlično razumela. Uvek okružena izuzetnim ljudima različitih ideoloških stavova –  ruskim i engleskim plemstvom, belogardejcima i levičarima, emigrantima, disidentima i umetnicima, Sofka je ostajala svoja. Od Sankt Peterburga, preko Krima, do okupiranog Pariza, nacističkog logora u Vitelu i oslobođenog Londona – Sofka je ostavila dubok trag, praćena skandalima i svedočanstvima o dobročinstvima, ogovaranjem i divljenjem. Poput svoje prababe, Katarine Velike, Sofka nije bila laka, ni svetica, ali je njena fascinantna ličnost uvek osvajala pažnju, a često i ljubav i poštovanje. Crvena princeza je i biografija i roman: junakinja Sofka Dolgorukova, premda stvarna ličnost, imala je zanimljiviji život i složenije psihološko ustrojstvo nego mnogi književni likovi, pa njen portret može da se nosi i s najuspelijim književnim portretima. Naravno, zaslugom njene talentovane unuke, koja je vešto iskoristila građu iz babinog dnevnika, nedorečeno dopunila porodičnim predanjima i sećanjima babinih prijatelja i ljubavnika, da bi ispričala priču o dve fascinantne junakinje: svojoj babi Sofki i Revoluciji. Istoj onoj Revoluciji koja je srušila svet mlade Sofke i promenila živote miliona ljudi, koja je Sofki Dolgorukovoj oduzela sve i dala mnogo više. O Revoluciji za koju je Sofka verovala da je jedini način da se svet učini boljim mestom za život, koja je i nju gurnula u svet u kome je našla toliko ljubavi i strasti.

O knjizi  

                                                                                                             

 

 

SEKS I MOĆ

seks i moc korica sajt
Autori: Sali i Rudi Dalos
Prevela: Hanna Gadomski
Korice: Dobrosav Bob Živković
Godina izdanja: 2011 ISBN:           

9788677200824

   
Povez: meki Format: 14x20    
Pismo: latinica Broj strana:  344 Cena: 880 din
Psihologija       Cena na sajtu: 616 din
rasprodato
Šta se dešava kad prođe „medeni mesec“? Zašto u našim bračnim i partnerskim odnosima ima toliko nerazumevanja, prebacivanja i neispunjenih očekivanja? Kada i zašto žene manipulišu seksom? Stalno se govori o ljubavi: zašto i gde ona nestaje u našim intimnim odnosima? I konačno, šta možemo da učinimo da bi nam bilo bolje? Ovim i mnogim sličnim pitanjima pozabavili su se Seli i Rudi Dalos, eminentni psihoterapeuti iz Velike Britanije, u izvanrednoj studiji Seks i moć – parovi, dominacija i seksualna manipulacija. U pokušaju da bar donekle rasvetle probleme i teškoće koji se posebno odražavaju na seksualnost, Dalosovi integrišu i feministička shvatanja i otkrivaju važnost socijalnih faktora, kao što su neravnopravnost i uvrežene predrasude o muškoj i ženskoj seksualnosti. Razmatrajući kako različiti problemi, uključujući i seksualne, mogu da se razviju kao način balansiranja moći u intimnim odnosima, autori iznose obilje materijala iz svog terapeutskog rada i sprovedenih istraživanja. Posebnu vrednost ove studije predstavljaju i opširne ilustracije teme, u vidu iskaza pacijenata, studija slučajeva i detalja koji se tiču terapeutskog rada i postignutih promena. U nastojanju da doprinese dubljem razumevanju problema koji danas razaraju partnerski i porodični život, knjiga Seks i moć – parovi, dominacija i seksualna manipulacija pruža dragocen izvor informacija i izuzetan podsticaj svima koji se bave ovim temama, bilo iz ličnih ili profesionalnih razloga.
Detaljnije

                                                                   

KAKO PREŽIVETI SVOJU PORODICU

kako preziveti svoju porodicu
Autori: Robin Skiner i Džon Kliz  
Preveli: Slobodan Škerović i Predrag Vuković
   
Godina izdanja: 2007/8/11 ISBN: 9788677200411  
Povez: meki Format: 14x20
Pismo: latinica Broj strana: 302  Cena: 880 din
Popularna psihologija   Cena na sajtu:616 din

Čuveni Pajtonovac i njegov psihoterapeut u duhovitom dijalogu otkrivaju kako struktura porodica iz kojih smo potekli oblikuje naš život, i nude ohrabrenje i putokaz za ostvarivanje sreće. Kako biramo partnere? Zašto se zaljubljujemo? Koje uloge partneri igraju u paru? Koliko i kako porodice iz kojih potičemo utiču na naš karakter, mentalno zdravlje i način života? Kako se ponašamo sa svojom decom? Kako da nam deca izrastu u uravnotežene osobe? I zbog čega je seks toliko važan? Ovo su samo neka od jednostavnih, suštinskih pitanja o kojima diskutuju priznati psihoterapeut Robin Skiner i njegov bivši pacijent, komičar Džon Kliz, pretresajući ozbiljna pitanja kroz praktičan i duhovit dijalog. Iako pisana za laike, ova knjiga se i u stručnim krugovima psihologa, psihijatara i psihoterapeuta već godinama smatra za jednu od najboljih na temu porodičnih odnosa i razvoja deteta.

                                                                     

Pročitajte recenzije:

Sandra Bakić Topalović, blog Stsh's book corner, #link
Sajt Detinjarije,  #link
Mia Popić, sajt Psihološki kutak, #link
Marija Blagojević, sajt Trablmejker,#link
Jana Nikačević, sajt Šta da čitam,#link

KAKO PREŽIVETI ŽIVOT

kako preziveti zivot - sajt
Autori: Robin Skiner i Džon Kliz  
Prevela: Hanna Gadomski
   
Godina izdanja: 2008/10 ISBN: 9788677200497  
Povez: meki Format: 14x20
Pismo: latinica Broj strana: 420  Cena: 880 din
Popularna psihologija   Cena na sajtu: 616 din
Nastavak bestselera „Kako preživeti svoju porodicu“ odgovora na pitanje od čega zavisi da li pojedinci, porodice i organizacije funkcionišu na zdrav i pozitivan način. Klizova duhovitost i iskustvo dugogišnjeg pacijenta na psihoterapiji, i Skinerovo neverovatno znanje i duboko razumevanje ljudske prirode, čine ovu knjigu zabavnim, inspirativnim i prosvetljujućim štivom. Ova knjiga je nezaobilazni vodič za preživljavanje životnih uspona i padova – kod kuće ili na poslu, kao član porodice ili drušva. Nadovezujući se na prethodnu knjigu, Skiner i Kliz šire proučavanje esencijalnih problema izvan porodice, na veze i interakciju s drugima u spoljnom svetu. Između ostalog, knjiga odgovara na pitanja: Zašto ti život pruža sve lekcije koje su ti potrebne, Kako ti tuga može biti od koristi, Zašto je posao suštinski važan za naše psihološko zdravlje, Šta je kriza srednjeg doba itd. Svi mi tražimo zdravije, srećnije živote kojima ćemo biti zadovoljniji, ali važno je putovanje a ne destinacija. A Skiner i Kliz su savršeni saputnici.
Detaljnije
                                                                   

Copyright 2018. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375